Back to All Events

DJ - 5 vinderklasse - Liselund 6. Oktober

 

Kirstinekjærs Eddie DK06716/2009 

Eddie slippes i roer. Straks han er sluppet opnår han kortvarig stand. En agerhøne letter og Eddie slår i søg. Straks derefter slår makker sig selv ud og Eddie kobles. Kort efter mod ny makker: Her søger Eddie passende stort og ganske velanlagt. Han opnår stand. På ordre rejser han præcist en agerhøne. Han er rolig i opflugt og skud. Apporterer den fældede fugl korrekt. 2. slip i roer: Her søger Eddie igen stort og veldækkende. Han opnår stand som holdes længe. På ordre rejser han villigt og præcist i flere tempi en agerhønseflok. Han er rolig i opflugt og skud. Der fældes to fugle, som begge apporteres korrekt. 3. slip på græs: Her søger Eddie passende stort og veldækkende, i god til høj fart. God stil, med hovedet ført i og over ryglinien, en lang og kraftfuld galopaktion og pænt ført hale med sparsom bevægelse. Fortsætter. Anders Warming

 

Settermosen Charites DK01279/2015

Settermosen Charites afprøves i roer i god vind. Viser et stort og virkeligt godt anlagt bredsøg. Farten er meget høj, stilen er smuk, hovedet lige over ryglinie, en langstrakt aktion, pæn ført hale. Opnår hurtig stand, makker sekunderer lige bag Charites, inden fører er fremme, går makker foran og bringer høns til flugt, Charites er komplet rolig i situationen. Prøves igen i roer. Går som i første slip. Opnår igen stand langt ude i højre side, makker sekunderer igen, denne gang et godt stykke bag Charites, makker kobles, på avance ordre rejser hun villigt og præcist agerhøne, er komplet rolig i opfløj og skud, viser en god apport. Prøves på stub, i god vind. Farten er høj, stilen smuk, hovedet føres over ryglinie, aktionen er langstrakt, halen føres pænt uden bevægelse. Fortsætter. Niels Erik Krüger

 

Red Garlic's Red Pepper DK04277/2013

Pepper slippes i roer. Han anlægger et stort og for det meste ganske velanlagt søg, i høj fart. Pepper opnår hurtigt stand. Ved rejseordre når Pepper lige at tage nogle få skridt, før en agerhøne letter lidt foran ham. Der skydes ikke i situationen, men Pepper er rolig i opflugt. Herefter bliver søget noget åbent og fremadrettet. Makker bringer sig i kontakt med agerhøns bag Pepper. 2. slip i roer: Her søger Pepper godt og arealdækkende. Han opnår stand. Inden skytterne er helt på plads, letter agerhøns lidt foran Pepper. Han er rolig i opflugt, der skydes i luften, og Pepper forholder sig stadig i ro. 3. slip på græs: Her søge Pepper passende stort og veldækkende. Høj fart og prima stil. Højt båret hoved, en kraftfuld galopaktion og pænt ført hale med god bevægelse. Til slut apporteres en udkastet agerhøne korrekt. Fortsætter. Anders Warming

 

Loustic des Demons de Gergovie DK14005/2016

Loustic slippes i roer. Han anlægger et stort søg med lidt forkerte vendinger. Farten er høj. Loustic opnår stand, men løser selv. Makker påviser i slippet en agerhøne. 2. slip i roer: Her søger Loustic passende stort og ganske velanlagt. Han opnår stand. Der trædes en agerhøne op i området. På ordre går han villigt frem, men påviser ikke vildt. Makker finder agerhøns. 3. slip i roer: Her opnår Loustic hurtigt stand. På ordre rejser han behersket i flere tempi en agerhøne. Han er rolig i opflugt og skud. Der skydes forbi. 4. slip på græs: Her søger Loustic stort og velanlagt i god til høj fart. God stil, med højt båret hoved, en langstrakt og flad galop og pænt ført hale med sparsom bevægelse. Til slut apporterer Loustic en udkastet agerhøne korrekt. Fortsætter. Anders Warming

Krageredens Maggie DK03589/2010

Maggie slippes i roer. Hun anlægger her et passende stort og ganske velanlagt søg i god fart. Maggie opnår stand, men løser selv. Makker finder agerhøns. 2. slip i roer: Her søger Maggie meget stort og langt ud til venstre. Desværre for Maggie finder makker agerhøns to gange i højre side. 3. slip i roer: Også i dette slip søger Maggie stort, men igen er det makker som finder agerhøns. Udgår. Anders Warming

 

2. Heat og Matchning. Følgende hunde overgår til 2. heat.

B. Stenhøj Ronja 2B.

B. Bess 2B.

IS Settermosen Charites 1A.

IS Red Garlic´s Pepper 2B.

ES. Bjerndrup´s Mikkel 2B.

IS Loustic Des Demons De Gergovie 2B.

P. Ln´s Pointmann Zeppo 2B.

IS Kirstinekjær´s Eddie 1A.

B. Atos 2B. Alle hunde bliver afprøvet i god vind i efterafgrøde. Efter lodtrækning afprøves hundene som følger.

Bess – Loustic. Begge viser et passende stort bredsøg. Fart og stil er ok for begge. Bess opnår stand for hare, kan holdes da dem springer. Bess mærke fært ved remise, flere fasaner flygter der fra, Bess kan ikke nære sig og preller. Loustic kommer også til remisen, føler op på løbende fasan, da denne letter, preller Loustic kort. Begge udgår.

Eddie – Zeppo. Eddie viser et stort og godt anlagt bredsøg, i høj fart og smuk stil. Får stand ved hegn, fasan ses flygte bag hegnet, situationen kan ikke bedømmes. Zeppo ligeledes stort og godt. Viser prompte respekt for flygtende hare. Lige.

Pepper – Charites Begge viser et stort og godt anlagt søg, når de får lov. Begge førere fløjter rigeligt meget.

Mikkel – Atos. Begge viser et stort og virkeligt godt anlagt bredsøg. Mikkel opnår stand, følger godt op. Rejser villigt og præcist stor hønseflok, komplet rolig i opfløj og skud, viser korrekt apport af de to fældede høns. Mikkel over Atos.

Ronja – Zeppo omprøves. Begge viser et stort og godt anlagt bredsøg. Ronja opnår stand, løser selv. Zeppo over Ronja.

Rangering før matchning. Eddie – Charites – Mikkel – Pepper – Zeppo – Ronja – Atos. Ronja – Atos.

Ronja får hurtig stand, Atos sekunder, Ronja løser selv, Atos tager stand i samme område, Ronja nægter at sekunderer og går foran. Ronja udgår.

Atos fortsætter. Zeppo – Atos. Zeppo viser et stort og veldækkende bredsøg, har en kort stand som løses selv. Atos viser et begrænset bredsøg, særlig i venstre side, sekunderer spontant, Derefter bedres søget. Zeppo over Atos. Zeppo fortsætter Atos udgår.

Zeppo – Pepper. Zeppo bliver noget anstrengt i aktionen. Pepper viser et stort og godt søg i høj fart og smuk stil. Pepper over Zeppo.

Pepper – Mikkel. Pepper viser et stort og godt søg i høj fart og smuk stil, slutter med at slå bag ud i terrænet. Mikkel går stort og godt i høj fart og god stil. Mikkel over Pepper.

Eddie – Charites. Eddie viser et stort og målrettet jagtsøg, med store brede udslag. Hønseflok letter ved stor jordbunke som lå ved en staldbygning, hundene kunne ikke komme i vind af dem. Charites starter med at slå langt frem i terrænet, kaldes tilbage, og viser nu et stort og godt søg, Charites søger bag bakkekam, hønseflok ses flygte der fra, situationen kan ikke bedømmes. Eddie over Charites.

Motivering

5 Vinder. Pointer Ln´s Pointmann Zeppo. En hund af et godt format. Har en komplet fugletagning. Falder i stil og format i matchningen, dette betinger placeringen.

4 Vinder. Irsk Setter Red Garlic´s Pepper. En stilren hund af et stort format. To fugletagninger uden fældning. Søget i matchningen betinger placeringen.

3 Vinder. Engelsk Setter Bjerndrup´s Mikkel. En hund af et stort format. Har dagen igennem gået i en smuk stil. En fugletagning om formiddagen. Samt en i 2 heat. Med apport af to fugle. Dette betinger placeringen.

2 Vinder m. CK Irsk Setter Settermosen Charites. En hund af et meget stort format. Stilen har været smuk i alle slip. En komplet fugletagning om formiddagen. Søget i finalen betinger placeringen.

1 Vinder m. CK Irsk Setter Kirstinekjær´s Eddie. En stilren hund af et meget stort format. To komplette situationer den ene med apport af to fugle i meget høje roer. Søger renest i finalen. En værdig første vinder.