Tilbage til Alle begivenheder

DKK Herning Vinderklasse d. 8 Oktober 2017

Mårup Cato DK13100/2011

Cato slippes i moseområde i svag modvind, her viser Cato et godt anlagt jagtsøg foran sin fører. Farten er god og stilen kan ikke bedømmes. Cato opnår højrejst stand, inden skytter er helt på plads, men dog i en jagtbar afstand flygter fasanhøne ret foran Cato som udviser respekt i opflugten og skud hvor der skydes forbi. Senere viser Cato en god apport på udkastet agerhøne. 2.slip på stubmark i modvind, her viser Cato et stort anlagt bredsøg i et godt samarbejde med fører. Farten er god og stilen er god med en høj hovedføring i en kraftfuld men dog lidt kort galopaktion og sparsom halebevægelse. Der ses ingen fugle i slippet. I 3.slip på græsmark er søg, fart og stil som i 2.slip. Makkerhunden støder agerhøne i god vind, dette var en chance til Cato. FORSÆTTER KAT.2A. Brian Hinge Krog

 

Vilslev L Ready to Take off DK04134/2014

IS. Vilslev L Ready To Take Off går på stubmark i modvind. Søget er stort og godt tilrettelagt. Farten er høj. Kontakten til føreren er god. Ready går i en smuk stil med høj hovedføring og en langstrakt galopaktion. Halen føres pænt med rørelse. Ready er ude flere gange hvor han bevarer sit gode indtryk fra første slip, men der var flere muligheder for både agerhøns og fasan som ikke udnyttet. Udgår. Jan Andreasen

Heggelifjellets Rex DK04760/2014

Heggelifjellets Rex, Rex slippes i stub, støder med makker agerhøns, er rimelig rolig. 2.slip. Igen på stub slippes Rex i svag modvind, farten er god til høj, søget noget uordentligt, anlagt på hegn. Stilen er god med højtbåret hoved og en kraftfuld galop, halerørelse ville pynte. Kontakten til føreren er noget mangelfuld, der fløjtes og dirigeres en del. Der meldes stand 2 gange uden der præsteres vildt, første gang udløser Rex selv. 3. Slip. Søger igen kraftfuldt men mest på kanter og hegn, enkelte slag ud over marken. Der er chance for agerhøns som Rex forbi går. Søgets standard berettiger ikke til videre afprøvning i vinderklasse. - udgår.. Flemming Fuglede Jørgensen

 

2. Heat og Matcning

 

Følgende hunde overgår til 2. heat, nævnt i lodtrækningsrækkefølge:

13. B. Aulumboens B. Pepsi 1B 17. B. Grand’s Uniq Itro 2B 06. ES. Harmattan 1B 02. P. Frierfjorden’s Randi 2B 19. IS. Mårup Cato 2A 15. GS. Vajskær Cora 1B 14. P. Matresse’s Thyra 2B 04. B. Midtvejs Loke 2B

B. Pepsi – B. Itro. Pepsi arbejder stort i eng, finder to gange fasan som bringes til flugt, hvor mere respekt kunne ønskes. Itro arbejder stort i eng, han to gange stand, men påviser ikke fugl. Der trædes fasan op bag Itro. Pepsi udgår og Itro fortsætter.

ES. Harmattan – P. Randi. Harmattan arbejder stort og godt i eng, der ses fasan ved hegn. På stubmark går han stort men har en forkert vending i højre side. Randi går i eng og på stubmark i et stort og godt tilrettelagt søg i høj fart og en god stil. Begge fortsætter.

IS. Cato – GS. Cora. Cato går i et stort og godt tilrettelagt søg, i smuk stil og høj fart. Cora går i et stort og godt tilrettelagt søg, i en smuk stil og i høj fart. Begge fortsætter.

P. Thyra – B. Loke. Thyra går i et ikke for stort, men godt anlagt søg i god fart. Loke starter med et godt slag til venstre, men i højre side går han ret op i vinden og søger udelukkende langs hegn. Thyra fortsætter og Loke udgår.

Rangering inden matchning:

GS. Vajskær Cora 1B

ES. Harmattan 1B

IS. Mårup Cato 2A

P. Frierfjorden’s Randi 2B

B. Grand’s Uniq Itro 2B

P. Matresse’s Thyra 2B

Itro – Thyra. Itro går i et godt tilrettelagt søg, i en god stil og i høj fart. Thyra kommer ikke rigtig i gang og laver et par forkerte vendinger. Itro over Thyra som bliver 6. vinder Randi – Itro. Itro starter igen godt, men Randi ligger søgs mæssigt over Itro.Randi over Itro som bliver 5. vinder

Randi – Cato. Randi går i et stort og godt tilrettelagt søg med brede udslag til begge sider. Cato starter godt, men arbejder sig lidt frem i terrænet og bringer agerhøne til flugt. Randi over Cato som bliver 4. vinder.

Harmattan – Randi. Harmattan starter godt, men går op langs hegn i venstre side hvor han bringer agerhøne til flugt. Vi sætter nu begge hunde i 2B. På stubmark ligger Randi søgs mæssigt over Harmattan som bliver 3. vinder

Cora – Randi Begge hunde starter godt, stil mæssigt ligger Cora over Randi, og dagspræstationen gør at Randi bliver 2. vinder og Cora 1. vinder.

Motivering: 1. vinder GS Vajskær Cora er en stilren hund af et betydeligt format, der på dagen har en komplet fugletagning og har en næsten fejlfri dagspræstation.

2. vinder EP. Frierfjorden’s Randi er en meget velgående Pointer, der i godt samarbejde med føreren søger stort og kontinuerligt og har på dagen en fugletagning med knaldapport.

3. vinder ES. Harmattan er en hund af et stort format der på dagen har en komplet fugletagning, men i matchningen har en uudnyttet chance for agerhøne og bliver slået på formatet.

4. vinder IS. Mårup Cato er en hund af et godt format, der på dagen har en fugletagning uden rejsning.

5. vinder B. Grand’s Uniq Itro er en hund af et godt format, der på dagen har en komplet fugletagning, men bliver i matchningen slået på søget.

6. vinder EP. Matresse’s Thyra er en Pointer af et godt format, der på dagen har en komplet fugletagning, men bliver i matchningen slået på søget.

Herning den 8. oktober 2017 Ordf. Dommer Jan Andreasen

Tidligere begivenhed: 7. oktober
FJD Vinderklasse Vildbjerg 7. oktober 2017
Senere begivenhed: 8. oktober
DJ Vinderklasse Ruds Vedby