Back to All Events

DKK Vinderklasse - Tuse Næs

DK04277/2013 Red Garlic's Red Pepper

Starter på raps senere på maisstub i modvind. Anlægger her et særdelles godt og velanlagt søg, hvor den udnytter vind og terræn optimalt. Farten den er høj. Stilen den er Fortrinlig med hoved ført højt med en langstarkt galop og passende halerørelse. Den er lydig og velført. 2.Slip på raps i modvind. Søget er igen særdeles godt og velanlagt, og stilen er stadig fortrinlig, den opnår stram stand mit på åben mark, på ordre går den villigt frem i to tempi og rejser præcist agerhøns, der er komplet ro i flugt og skud. Fortsætter som kat 1.A 419. Allan Bredsgaard.

 

DK09935/2013 Bomstærk Snelly G

Starter på raps senere maisstub i modvind. Anlægger her, for det meste et godt velanlagt søg, som dog er med et par stik frem i terræn. Med et par forkerte vendinger.Farten den er høj. Stilen den er god med hoved ført over ryg med en kraftig galop. 2 og 3.slip raps i modvind, Søget er som før med nogle stik frem i terræn, har nogel makeringer. finde intet. Udgår. 419. Allan Bredsgaard

 

DK01279/2015 Settermosen Charites

1.Charites slippes på brak i modvind. Charites opnår hurtig stand, makkeren opnår selvstændig stand foran Charites, Charites holder sin stand længe mens makkeren kobles. Charites går villigt frem på ordre, rejser præcist parhøns, ro i opfløj og skud. 2.Charites slippes på raps i modvind. Viser et noget offensivt og åbent søg. Farten er god. Stilen er god med hovedet ført i niveau med ryglinien. En tilpas lang galopaktion.Pæn ført hale. Opnår stand samtidig med makker, kan ikke nære sig, løser sin stand og går foran stående makker, og bringer parhøns til flugt. Udgår - John Bak

 

DK04277/2013 Red Garlic's Red Onion Mix

Mix slippes på raps i modvind og viser et bredt søg i god kontakt. Farten er høj og stilen smuk med højt båret hoved og for det meste langstrakt galopaktion og hale ført med bevægelse. Har en markering, hare er set flygte fra området. 2. slip er som tidligere men i start med en tung galopaktion, dette bedres. Makker påviser agerhøns. 3. slip er som første slip, der var chance til enlig agerhøne og senere trædes parhøns op bag hunden. Er ude i et sidste slip hvor makker påviser agerhøns, Mix har også en liggende stand uden påvisning af vildt. Udgår. - Claus M. Nielsen

 

DK09429/2014 BERTHA

Starter på raps i modvind. Anlægger her et noget offensiv søg, hvorved den forbi går fasan sammen med makker som lå midt på terræn der er passende respekt. 2.Slip raps i modvind. Anlægger her et godt anlagt søg. Farten den er høj. Stilen den er smuk med hoved ført over ryg med en langstarkt galop med halerørelse. Makker finder fugl midt på terræn og Breta søttes til sekundering, forsætter med ny makker, men finder ikke mere. Udgår. 419. Allan Bredsgaard.

 

2.Heat Efter votering vælger dommerteamet at starte 2. Heat med 3 stk 1A, 2 stk 1B, 1 stk 2A og 4 stk 2B hunde. I alt 10 hunde.

Efter lodtrækning starter: 1.slip. Kat. Nr. 8 Loke og Kat. Nr. 15 Bordeaux Begge hunde starter i et godt anlagt søg. Loke opnår stand, som Bordeaux nægter at sekundere. Loke’s stand var tom. Bordeaux udgår. Loke til omprøvning.

2.slip. Kat. Nr. 7 Sasja og Kat. Nr. 16 Mikkel Begge hunde viser et godt anlagt søg. Mikkel over Sasja. Begge forsætter.

3.slip. Kat. Nr. 9003 Ural og Kat. Nr. 17 Celena Begge hunde viser et godt anlagt søg med brede udslag. Celena opnår stand, går behersket frem på ordre, kan ikke påvise vildt. Slår et slag under vind, ny stand, går villigt frem på ordre, rejser præcist parhøns, ro i opflugt og skud. Ural viser spontan sekundering. Celena over Ural. Begge forsætter.

4.slip. Kat. Nr. 27 Pepper og Kat. Nr. 10 Zantos Pepper viser et stort anlagt søg i god kontakt. Zantos slår et enkelt slag, opnår stand, går villigt frem på ordre, kan ikke påvise vildt. Pepper omprøves. Zantos sættes til 1B.

5.slip. Kat. Nr. 11 Alma og Kat. Nr. 9001 Messi Alma viser et søg som er meget begrænset og kommer ikke rigtig i gang. Messi viser et søg som er åbent og fremadrettet. Begge udgår.

6.slip. Omprøvning Kat. Nr. 8 Loke og Kat. Nr. 27 Pepper Loke slår ud til højre, opnår stand, løser selv. Slår under vind opnår ny stand, går behersket frem på ordre, kan ikke påvise vildt. Pepper når kun at vise et par slag i slippet. Loke sættes til 2B. Pepper til videre omprøvning.

7.slip. Omprøvning Kat. Nr.27 Pepper og Kat. Nr. 9003 Ural Begge hunde viser et velanlagt søg og begge hunde bevarer det gode indtryk. Begge forsætter.

Efter votering rangeres hundene som følger : 1. Mikkel 2. Pepper 3. Zantos 4. Celena 5. Ural 6. Sasja 7. Loke

Matchning

Loke – Sasja Begge hunde starter godt. Loke har en kort markering, løser selv. Sasja opnår stand, løser selv. Ved kobleordre opnår Sasja stand, da vi er oppe i jagtbar afstand, flygter parhøns ret foran Sasja, ro i opflugt og skud. Sasja over Loke.

Sasja – Ural Sasja starter godt ud, men som slippet skrider frem, bliver Sasja meget følsom. Ural viser et stort velanlagt søg. Ural over Sasja

Ural – Celena Celena søger godt på bredde, men overlader marken til makker. Ural søger stort og godt, og bevarer det gode indtryk. Ural over Celena.

Ural – Zantos Zantos starter godt ud, men forfalder hurtigt til roderi og mange stop. Ural søger stort og godt. Ural over Zantos.

Mikkel – Pepper Begge hunde går i et stort velanlagt søg i en høj fart og smuk stil. Pepper opnår stand ved gærde, inden vi er oppe flygter parhøns præcist foran Pepper, Pepper forsvinder i skyggen af gærdet og situationen kan ikke bedømmes. Begge hunde kaldes ind, og vi starter op igen. Pepper forsætter det velanlagte søg og opnår stand, da vi er oppe i jagtbar afstand, flygter parhøns præcist foran Pepper, ro i opflugt og skud. Mikkel søger frem i terrænet og overlader marken til makker. Pepper over Mikkel.

Dette giver følgende placering og motivering.

6.Vinder Senja’s Sasja v/Asger Stein En hund af et godt format, med 2 fugletagninger på dagen. Dagspræstationen betinger placeringen.

5.Vinder Bjerndrup’s Celena v/Svend Aage Vad En hund af et godt format med 2 fugletagninger på dagen. Bliver slået på søgsoplægget i matchningen.

4.Vinder Zantos v/Bjarne Nørhave En hund af et stort format med 1 fugletagning på dagen. Bliver for fokuseret på fært i matchningen, hvilket betinger placeringen.

3.Vinder Fugledes Ural v/Thomas Kristensen En hund af et stort format med 1 fugletagning uden rejsning. Dagspræstationen betinger placeringen.

2.Vinder med HP Bjerndrup’s Mikkel v/Jan Marinussen En hund af et betydeligt format med 1 fugletagning på dagen. Bliver slået på fugl i finalen.

1.Vinder med HP og Cacit Red Carlic’s Red Pepper v/Brian Krogh En hund af et betydeligt format med 2 fugletagninger på dagen, heraf den ene i finalen.

Sluttelig vil jeg takke mine 3 meddommere for et godt samarbejde og støtte på min første vinderklasse som ordførende. Ligeledes vil jeg takke prøveleder Michael Olsen og alle hans hjælpere for en veltilrettelagt prøve, med et super markprøveterræn. Sluttelig en tak til Danmarks Jægerforbund for invitationen til at dømme denne forårsvinderklasse. Ordførende dommer John Bak

Earlier Event: March 22
Danmarks Jægerforbund UK/ÅK - Ballum
Later Event: March 24
Dansk Breton klubs hovedprøve