Back to All Events

FJD's Prøve på Midtfyn

DK09385/2016 Vilslev Nemo ( Billedet)

Nemo starter i modvind på rapsstub. Søget er stort med gode udslag lagt korrekt på vinden. Farten er høj, stilen er smuk. Hovedet føres i ryglinie og derover og halen i ryglinie med bevægelse. God kontakt til sin fører. Vi ser ingen fugle. 2. slip på rapsstub. Der meldes stand ved hegn. Påviser ikke vildt, men langt ude til siden letter fasanhøne. Situationen kan ikke overskues. Råvildt letter, forfølges lidt, men Nemo er hurtig tilbage igen. Er ude i yderligere to slip, bevarer sit gode indtryk. Slutter af med stand, går frem, vi ser ikke vildt. Stand igen. På ordre rejser han præcis agerhøns. Er tilpas rolig i opflugt og skud. Får i dag sin velfortjente 1. præmie. Søen Stærkær

 

DK01441/2013 Settermosen Baja

Baja starter på stub i modvind. Anlægger et meget stort søg, lidt fremadrettet. Farten er høj. Stilen er smuk til fortrinlig. Hoved føres i ryglinie og derover, halen ligeså. Makker opnår hurtigt stand for agerhøns, som Baja også har chance til. 2. slip på stub. Går her i meget langt slip med skiftende makkere. Går fra kant til kant med korrekte vendinger. Opnår liggende stand, påviser ikke vildt. Makker støder enlig høne. En meget stilren hund at se på. Er ude yderligere 2 slip. Går som tidligere, i tredje slip er der fasan på anvist terræn, som trædes op. I 4. slip stødes en enlige høne, som prelles. Ingen præmie. Søren Stærkær

Earlier Event: September 9
FJD Nordjydske prøve Gl. Toftegård UK/ÅK
Later Event: September 9
FJD Sydsjællandske ved HAslev - UK/ÅK