Back to All Events

DJ Vinderklasse ved Schackenborg

DK06716/2009 Kirstinekjær's D Eddie

1. slip på efterafgrøde i modvind. Eddie anlægger et stort velanlagt søg med god bredde og god afstand imellem slagene, udnytter vinden korrekt. Farten er for det meste høj. Stilen er smuk med højt båret hoved, en flad og langstrakt galop i en kraftig aktion, halen føres i ryglinie med momentvise bevægelser. Eddie viser sekundring støttet af fører. Eddie afprøves i yderligere to slip på efterafgrøde og stub i modvind. Søg, fart og stil som 1. slip. I 2. slip forbigår Eddie oplagt chance til parhøns i god vind som trædes op bag Eddie, i dette slip finder makkerhund yderligere to gange fugl. UDGÅR. Joakim Skovgård.

Der mangler krittikker fra andre hold

 

Anden Heat og Matching

Danmarks Jægerforbunds Vinderklasse på Schackenborg 15. marts 2018 2. heat, omprøvning og matchning. 1. Efter votering fortsætter følgende hunde til 2. heat:

Vet Point’s Athena (1B) Bertil Mårtensson

GS Vajskærs Balic (1B) Henriette Clemmesen

P Frierfjordens Rex (1B) Allan Diederichsen

Athos (1B) Poul Valdemar Nielsen

P Frierfjordens Randi (1B) Jens Have

IS Vilslevs M. Zoe (1B) Flemming Vilslev

P Fugledes Mille (1B) Flemming Sørensen

ES Nordvestjydens Jawa (1B) Kurt Nedergaard

ES Bjerndrups Messi (1B) Thorbjørn Riis

 2. Kritik af 2. heat og omprøvning. Alle slip gennemføres på efterafgrøder i modvind.

16 P Randi – 19 IS Zoe Randi søger meget stort og velanlagt i en acceptabel stil med hovedet ført i ryglinie, en kort og anstrengt galop med en stikkende forbensaktion, og halen føres lavt uden bevægelser. Randi opnår liggende stand, inden fører er oppe letter parhøns ret foran Randi uden hun er skyld heri, Randi er rolig. Zoe anlægger et tilfældigt anlagt søg med en del forkerte vendinger hvorved chance til parhøns forbigåes. Farten er høj. Stilen er god med hovedet i ryglinie og derover og en god og kraftfuld galop. Randi FORTSÆTTER (2B) Zoe FORTSÆTTER (2B)

32 ES Messi – 23 P Mille Begge hunde søger meget stort og velanlagt i høj fart og smuk stil. Mille mest konstant med høj intensitet. Ved koblingsordre mærker Mille fært, følger godt op og opnår liggende stand, på ordre avancerer Mille behersket i flere tempi og rejser præcist parhøns, ro i opflugt og skud. Messi har ikke chance til disse fugle. Messi FORTSÆTTER (1B) Mille FORTSÆTTER (1B)

02 P Athena – 28 ES Jawa Begge hunde starter godt op til hver sin side. Et meget kort slip da Athena hurtigt opnår højrejst stand, inden rejseordre letter parhøns ret foran Athena, ro i opflugt og skud. Jawa har ikke chance til disse fugle. Athena FORTSÆTTER (1B) Jawa OMPRØVES (1B)

14 B Athos – 03 GS Balic Begge hunde starter godt op med gode slag til hver sin side i høj fart. Hurtigt opnår Athos stand. Balic nægter at sekundere og går foran Athos. Athos kan ikke nære sig og går uden ordre parhøns op, respekterer da disse flygter. Athos UDGÅR Balic UDGÅR 10 P Rex

28 ES Jawa (Omprøvning) Rex søger stort og velanlagt foran føreren i høj fart og smuk stil. Rex nægter til sidst at sekundere stående makker og går for tæt på denne. Jawa søger stort og offensivt, til tider lidt åbent, søger i høj fart og smuk stil. Jawa opnår højrejst stand, avancerer villigt og rejser præcist parhøns, acceptabel rolig i opflugt og skud. Rex UDGÅR Jawa FORTSÆTTER (1B) 3.

Rangering inden matchning samt kritik af denne. Alle slip blev gennemført på efterafgrøder og majsstub i modvind.

1. 23 P Mille (1B)

2. 28 ES Jawa (1B)

3. 32 ES Messi (1B)

4. 02 P Athena (1B)

5. 16 P Randi (2B)

6. 19 IS Zoe (2B)

19 IS Zoe – 16 P Randi Zoe starter med at søge frem i terræn og mangler udslag. Randi anlægger igen et stort velanlagt søg med god udnyttelse af vind og terræn, Randi har en markering, løser selv. Randi over Zoe

16 P Randi – 02 P Athena Begge hunde søger meget stort og velanlagt i høj fart. Athena ligger stilmæssigt over Randi. Athena over Randi

02 P Athena – 32 ES Messi Athena søger meget stort og velanlagt i høj fart og god stil, nu med mere stræk i galop og højt ført hoved. Messi starter med at søge stort med gode udslag, har en enkel markering, løser selv ud. Athena går i slippet mere konstant end Messi og med større søgsbredde, dækker derved mere terræn. Athena over Messi

02 P Athena – 28 ES Jawa Jawa søger hurtigt ret frem i terræn og opnår stand som holdes længe, løser dog selv ud. Jawa søger igen ret frem og opnår liggende stand, inden rejseordre letter parhøns ret foran Jawa, Jawa forfølger for langt i opflugt og skud. Athena søger stort og godt foran føreren, Athena har ikke chance til de fugle Jawa bringer sig i kontakt med. Athena over Jawa Jawa UDGÅR

02 P Athena – 23 P Mille Begge hunde søger meget stort og velanlagt foran føreren i høj fart. Athena i god stil og Mille i smuk stil. Som slippet skrider frem ligger Mille stilmnæssigt over Athena. Mille over Athena

4. Motivering for rangering.

5. Vinder. 19 IS Vilslevs Zoe, Flemming Vilslev En hund af et godt format, der søger stort men til tider noget fremadrettet og med manglende plan. Zoe søger i høj fart og smuk stil. Har på dagen en komplet fugletagning. Bliver i matchningen slået på søgsoplæg.

4. Vinder. 16 P Frierfjordens Randi, Jens Have En hund af et stort format, der anlægger et stort og meget velanlagt søg i høj fart. Stilmæssigt ligger Randi dog under de foranliggende hunde. Har på dagen en komplet fugletagning.

3. Vinder med CK 32 ES Bjerndrups Messi, Thorbjørn Riis En hund af et stort format, der for det meste anlægger et stort velanlagt søg i høj fart og smuk stil. Ligger intensitetsmæssigt under de foranliggende hunde. Har på dagen en komplet fugletagning. Bliver i matchningen slået på søgsoplæg.

2. Vinder med CK 02 P Vet Point’s Athena, Bertil Mårtensson En hund af et stort format, der søger meget stort og velanlagt i høj fart og god stil. Forbedrer sig stilmæssigt i 2. heat og matchning. Har på dagen 1 komplet fugletagning og 2 fugletagninger uden rejsning . Bliver i finalen slået på stilen.

1. Vinder med CK 23 P Fugledes Mille, Flemming Sørensen En effektiv hund af et betydeligt format, der anlægger et prima søg i høj fart og smuk stil. Har på dagen to komplette fugletagninger. Ligger stilmæssigt over 2. vinderen.

Der skal endnu engang lyde en stor tak til mine meddommere, hundeførere og ikke mindst prøveleder Allan Bredsgaard samt eftermiddagens terrænleder Skytte Martin Petersen. Prøven var en helt fantastisk veltilrettelagt prøve på nogle særdeles velegnede prøveterræner, godt besat med fugl. Jeg takker, på mine meddommers og egne vegne, DJ for at vise os tilliden til at dømme denne prøve. Et stort tillykke til 1. Vinderen og de øvrigt placerede hunde. Koningsbosch, Holland den 27. marts 2018 Ordførende dommer Joakim Skovgaard Larsen 160

Earlier Event: March 11
Fjds Sydsjællandske prøve - ÅK/UK
Later Event: March 18
DJ Ved Tuse Næs