Hvor finder jeg ud af hvor og hvornår der er udstillinger?

På Hundeweb får man et godt overblik: www.hundeweb.dk. I firkanten ”Udstilling tilmelding” trykker man på linket i bunden: ”Terminliste – tilmelding” og søger derefter på Irsk Setter. Det er også en god idé at holde øje med DISK’s hjemmeside og Facebook-side!

 

Hvad betyder de forskellige farver bånd man får udleveret på en udstilling?

Du kan i udstillingsreglerne finde en god beskrivelse af hvad farverne betyder. Man skal være lidt skarp i, hvor langt man er i forløbet, da de samme farver bliver brugt flere gange, men betyder noget forskelligt! Se følgende link til et skema som giver et godt overblik: http://www.dkk.dk/xdoc/120/bd-forloeb_2015_skema.pdf. Gunnar Jensen (ekstriørdommer) og Christina Bak (ringtræner og ringsekretær) kan også hjælpe ved yderligere spørgsmål.

 

Skal min hund være nyvasket og nytrimmet for at stille på en udstilling?

Nej ikke nødvendigvis, men man skal bruge sin sunde fornuft. Har hunden været i bad for en måned siden og ikke været i mudderbad i mellemtiden, så er det sikkert ikke nødvendigt med endnu et bad. Har hunden derimod lige været en dag på arbejde i en roemark – ja så var et bad inden en udstilling sikkert en god idé. Angående trimning skal man lige have trimmet de mest nødvendige steder, såsom poter, ører og hals. Det er meget forskelligt med Irsk Settere hvor meget pels de hver i sær har, så brug igen din sunde fornuft.

 

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på i udstillingsringen?

Vær altid opmærksom på andre hunde omkring din egen hund. Forudse eventuelle konflikter imellem hundene så de ikke sker. Vær koncentreret på at vise din hund så godt frem som muligt. Lyt godt efter dommer og sekretær/assistent. Fald ikke i snak med nogen uden for eller inde i ringen imens du er i ringen. Løb dit eget tempo som passer til netop din hund.

 

Hvilken foderstand skal min hund være i for at udstille?

Det bedste er vist hunden er lige midt imellem for tynd og for tyk. Dvs. det er ikke så pænt, hvis man kan tælle alle hundens ribben og det er heller ikke pænt, hvis den ingen talje har. Så en gylden mellemvej.

 

Hvad skal der til for at blive Dansk Ekstriørchampion (DKCH)?

Din hund skal have vundet 3 certifikater i Danmark med 3 forskellige dommere og der udover skal den have en 1. præmie i Åben Klasse på markprøve.

 

Hvordan finder jeg ud af hvilken klasse jeg skal tilmelde mig?

Når du tilmelder din hund via Hundeweb, så hjælper it-systemet dig et langt stykke hen ad vejen, MEN man kan alligevel godt vælge forkert klasse. Hundeweb tager forbehold for alderen, så man kan altså ikke vælge en forkert klasse som er aldersbestemt (F.eks. Juniorklasse, hvalpeklasse eller Veteranklasse) Har din hund en hvilken som helst markprøvepræmiering, så anbefales der at din hund stiller i Brugsklasse. Hvis den ikke har en markprøvepræmiering, så hedder det Åben Klasse. Ellers vælger man den klasse som passer til alderen på hunden.

Jeg har set at der er stor forskel på udstilling nogle er meget store og har rigtigt meget pels andre ikke - hvad er den rigtige standard?

Som udgangspunkt skal standarden for Irsk Setter følges: http://www.irsksetterklubben.dk/Image/Irskset%20pdf.pdf Der udover vil der altid være diskuterbare punkter såsom pels! Hvor meget pels må/skal hunden have? En Irsk Setter skal ikke have mere pels end man kan bruge hunden en hel dag på jagt. Dette har noget med avl at gøre, om hvor meget pels de får og man skal overveje nøje, hvad man skal bruge hunden til inden man bestiller hvalp. Er det en brugshund eller en udstillingshund (også kaldet showdog).