Resultater af DISK Medlemsundersøgelse 2017

Det har været en stor fornøjelse at se det meget store engagement fra vores medlemmer.  Der er 61 ud 97 der har svaret tilbage på undersøgelsen og ud af dem har 24 skrevet en kommentar.

Det er faktisk lidt overvældende og giver alle os der sidder i DISK bestyrelse lyst til at gøre endnu mere for jer og den Irske Setter.

 

Du kan se resultaterne fra undersøgelsen nedenfor. Hvis har spørgsmøl er du som altid velkommen til at kontaket os danskirsksetterklub@gmail.com

Med venlig hilsen

 

DISK

 

 

Medlem: Behold den gode tone med god takhøyde som DISK fører i dag. Mulig en DISK utnevnt kontakt person i de øvrige irsk setterklubber i Sverige, Finland og Norge kunne bidra til et utvidet samarbeide. I dag føler jeg dette er svært person avhengig.                                     DISK: Vi er engageret i IIRSC – International Irish Setter Red Setter Club. Men vi vil tage det det scandinaviske sammen arbejde op på vores næste Bestyrelses møde.

 

Medlem: Tack för att Ni tar hand om oss alla. Vänliga Hälsningar                                                          DISK: Dejligt at høre at vores svenske medlemmer føler sig velkommen. Fremtiden betinger nok at der bliver og flere udenlandske medlemmer i DISK, så det er en meget vigtig opgave at holde kontakten og gøre informationer tilgængelige for alle.

 

Medlem: mere annoncering for den irske setter                                                                                      DISK: Vi arbejder på en markedsføringsplan og håber at have den klar i starten af 2018

 

Medlem: Godt alsidigt medlemsblad flere faglige artikler.                                                                      DISK: Vi læser dette input som om FJD er et godt og alsidigt blad der kunne bruge flere faglige artikler. Medlemmet kan evt. skrive til danskirsksetterklub@gmail.com med mere uddybende information

 

Medlem: Har fin jævnlig kontakt til bestyrelsen, så for mig ingen henvendelser !                                 DISK: Det er vi glade for at høre. Som en fodnote skal det bemærkes at den første time på DISK Bestyrelsesmøder er forebeholdt vores medlemmer

 

Medlem: Det er den 3. irske Setter jeg har, den bruges ikke til jagt, men den er en skøn familiehund, er der andre, der “kun” har den irske setter som familiehund, kunne det være interessant med kontakt.                                                                                                                                       DISK: Dejligt at høre at du har haft en Irsk Setter I mange år. Hvis du er på Facebook kan du lægge en forespørgsel ud der. Hvis du ikke har facebook. Kan du skrive en mail til danskirsksetterklub@gmail.com. Som vil vi sørge for at lægge din ”efterlysning” på Facebook. Du kan også deltage i vores Hovedprøve som i 2018 bliver afholdt i Nordjylland. Der kan man altid få nye "venner" og en hundesnak

 

Medlem: Hjælpe hinanden. Og lad være med at lyve.                                                                             DISK: En af grundene til at vi laver denne medlemsundersøgelse, er netop for at moderniserer den måde vi agerer på i DISK og starte en mere konstruktiv dialog. Der er desværre nogle eksempler på at kommunikationen og respekten mellem medlemmer kan og skal forbedres. Det er en opgave som DISK bestyrelse tager meget alvorligt. Vi ser det som vores opgave at skabe rammerne til en positiv og åben dialog, men det kræver også hjælp fra alle medlemmer til at udfylde disse rammer. Som du kan se scorer "vi hjælper hinanden" højt på værdi skalaen, så det er noget der ligge mange medlemmer på sinde.

 

Medlem: Jeg er meget begejstret for den modtagelse og service der er blevet vist os som helt nye medlemmer.                                                                                                                                DISK: Det er vi både stolte og meget glade for at høre, Vi håber at du vil gøre brug af alle DISK tiltag i fremtiden - Specielt vore Hovedprøve som bliver afviklet i dagene 28-30 marts 2018 vil vi varmt anbefale.

 

Medlem: Det ville blive alt for langt at skulle beskrive det, men tag medlemmernes mening op til høring ved et arrangement hvor så mange som muligt er samlet, det ville give bonus.                   DISK: Der er mange muligheder for at komme til orde ved fælles arrangementer. (DISK generalforsamling, vintermøder etc.). Dette tilbud er der heldigvis mange der benytter sig af. Nogle mennesker har dog ikke den store lyst til at give sin mening til kende i store forsamlinger, så vi tænkte at vi ved at bruge denne form ville ramme lidt bredere blandt vores medlemmer.

 

Medlem: Jeg vil gerne rose Frank Krøyer for hans engagement for den irske setter,bliv ved med det.       DISK: Mange tak. Frank arbejder for at modernisere klubben, lave et mere solidt fundament og skabe nogle bedre rammer for vores medlemmer og potentielle nye IS ejere, så får det det maksimale ud af deres Irske Setter som Jagthund. Dernæst arbejder vi for engelske fuglehund i Danmark så vi kan nyde synet af en effektiv elegantier i årene fremover.

 

Medlem:Flot arbejde med ny hjemmeside! Den har fået ros mange steder. Vi er en lille klub, derfor skal vi glæde os på hinandens vegne og vise det i fuld offentlighed og ikke kun vise glæde når det er vores private venner som vinder.                                                                                              DISK. Igen tak. Desværre og heldigvis kunne man tilføje, er der rigtig mange følelser forbundet med at gå med hunde . En af de værdier DISK har foreslået er netop at ”Vi sætter hunden over manden” så det er et område som både bestyrelsen og DISK medlemmer, som vi skal forbedre i fremtiden hvis vi vil øge vores medlemstal og interessen for den Irske Setter– og det vil vi!

 

 

positivt at DISK er blevet så åben samt at racen har haft et stabilt niveau det seneste årti,men der er stadig plads til forbedringer,(vildtfinderevne, sekundering og positiv omtale blandt jægere.

DISK: Mht. Positiv omtale blandt jægere er vi desværre stadig belastet af hvordan den Irske setter var for 40 år. Det er ærgerligt, grænsende til irriterende, i en tid hvor den Irske ligger helt i toppen blandt de stående hunde hvad angår de jagtlige kvaliteter. Vi har altid haft en smuk hund, men nu har vi også en smuk jagthund af højeste jagt kaliber – det VIL DISK gå foran med at kommunikere i fremtiden

 

 

Den nye hjemmeside er blevet rigtig god blot kunne jeg tænke mig at linjen med valgmuligheder blev tydeligere:

DISK: mange tak. Du har helt ret i at tydeligheden af Menu’en på forsiden afhænger af baggrunds billedet.  Webmasteren har forsøgt med en anden farve der er mere tydelig, men samtidig også skæmmer designet lidt.

 

Man kan være medlem i mange år, deltage i udstillinger, marktræning, generalforsamlinger m.m. og stadig ikke føle sig som medlem i klubben.

DISK: Desværre er hundemiljøet stadig en lidt lukket fritidsbeskæftigelse, hvor informationer ofte er forbeholdt de få. Jeg håber at spørgeren føler at der faktisk er igangsat initiativer som betyder at denne lukkethed bliver mindre i fremtiden. Der skal i hvert fald ikke herske tvivl at DISK bestyrelse arbejder målrettet for større åbenhed og forståelse og accept af andres meninger

 

Der skal promoveres mere

DISK: Vi er enige og vi er i gang med at diskuterer hvordan vi skal gøre det. Allerede nu kan vi sige at det vil blive vil et punkt der skal behandles på generalforsamlingen, dels fordi der er økonomi involveret og dels fordi vi gerne vil have et bredt mandat til denne vigtige opgave

 

 

Oplysning og billeder af en meget smuk hund, hvis man behandler den med omsorg og kærlighed , får man så meget glæde og tillid tilbage. Man får virkelig tillid tilbage, med et stort fokus. En stor glæde at have sådan en hund med på jagt.

DISK: Dejligt at høre – lykken er at gå på jagt med Irsk Setter!

 

 

jeg har som menigt medlem ikke så meget kendskab til bestyrelsens arbejde, måske er det fordi jeg ikke har spurgt ;0)

DISK. Det er vi da kede af at høre😊 – spøg til side. Du kan altid se hvad vi går og roder med her: http://www.redclub-denmark.com/bestyrelses-referater

 

DISK Bestyrelse har heldigvis mange der hjælper til i udvalg og ved arrangementer men nogle af de opgaver vi løser, er ansvarlige for eller er bidragsydere til – er:

 

4-6 Marktrænings arrangementer

DISK hovedprøver

Apportering træning og apport prøver på de 3 landsdele

FJD udstilling

Famileweekend

DISK’s Efterårs vinderklasse

Avlsudvalg

Mentorudvalg

IIRSC (International Irish Red Setter Club)

IT og markedsføringsudvalg (FB, Hjemmeside etc.)

Kasserer (Medlemsstyring, regnskab og materialer)

FJD, Derby og DKK repræsenter

Pokaler og ærespræmie

 

 

 

Jeg synes man bør arbejde på at få skilt jagthundetypen og showdog typen.... det giver ingen mening at showdog vinder alt på en DKK udstilling hvor standarden er en helt anden end den der bliver vist. DKK bør også følge standarden. det gælder bla. størrelse på hunden, hårlag på hunden (bølger og krøller) klipningen af hundens hår på øre og hals. løse albuer og flettende gang bør ikke accepteres. Lad jagt hunden forblive en jagt hund der heller ikke drukner når den kommer ud i en sø pga hårlaget. Derudover synes jeg jeg ser en mærkelig tendens. Man acceptere ikke at en åben klasse hund på bl.a. FJD faktisk kan være ganske køn og i en bedre kvalitet end den hund der stiller i brugsklassen. Det er meget sjældent eller faktisk kan jeg ikke huske det er sket, at det er en åben klasse hund der vinder over brugshunden.... Det er ligesom om at brugshunden lige får lidt ekstra point når vi kommer til en sammenligning - og det synes jeg faktisk er synd. Jeg stiller ikke på markprøve men mine hunde (har hverken tid eller lejlighed til det) men det er fantastiske jagt hunde alligevel - og tilmed ganske kønne.

DISK: I Dansk Irsk Setter Klub arbejder vi 100% på at fremme den Irske Setter som Jagthund både nationalt og igennem IIRSC også internationalt. Vi arbejde på et forslag som vil give mere fokus på de jagtrelaterede egenskaber. Vi har også tidligere på året sendt en skrivelse til moderklubben i Irland for at for ændret ordlyden i standarden så den bliver mere fokuseret på de jagtlige egenskaber.  Så alt i alt arbejder vi hele tiden i en retning der fremmer den Irske setter som jagthund og vi tror at det er bedre at sidde med ved bordet og præge beslutningerne i stedet for at skille racen op i 2 typer.  Mht. spørgsmålet omkring åben klasse i forhold til Brugsklasse på udstillinger arrangeret af jagtlige organisationer. Uden at have indgående kendskab til resultaterne plejer det der normalt at være 3-4 gange så mange der stiller i brugsklasse end i åben klasse, så der vil alt andet lige være en overrepræsentation i præmier til fordel for Brugsklasse hunde.

 

 

 

Mere fælles markprøvetræning. Lokal deling af træningsarealer. Lokale grupper som søger træningsarealer, hvor medlemmer kan melde sig og deltage i arbejdet og økonomien.

DISK: Absolut et proaktivt forslag. DISK vil gerne diskuterer emnet på næste Bestyrelses møde hvordan vi kan bidrage til dette, men allerede nu kan vi sige at det ikke er en opgave som bestyrelsen praktisk kan være ansvarlig for

 

Nyjægerarrangenenter for at få flere til at prøve jagtformen.

DISK: Tak for et godt forslag – vi tager det op som et punkt på næste bestyrelsesmøde

 

Der er blevet lidt mere åbenhed i DISK, den seneste tid.

DISK: Det er et meget vigtigt område hvis vi skal udvikle vores klub

 

 

Har stor respekt for det store arbejde den nye bestyrelse yder. Håber at vi som ikke kommer så meget til engagenterne, vil føle os mere velkommen, når vi møder frem. Nogle ser noget skævt til os, og man føler sig bagtalt.

DISK: Mange tak for de pæne ord. Dit input ligger desværre lidt i tråd med et par andre kommenterer og med fare for at gentage os selv, vil vi blot endnu engang sige at DISK tager stærkt afstand fra dette. Vi arbejder alle for samme sag men vi gør det alle forskelligt – det skal vi alla have gensidig respekt for.  Som du kan se på stemmeafgivelsen på de vigtigste værdier for DISK i fremtiden, er der absolut grund til optimisme

 

Man kunne lave en video med den Irske setter som jagthund i Centrum

DISK: Det er på Agendaen på det næste bestyrelsesmøde