DISK Nyhedsbrev

August 2018

Her i kølvandet på en varm sommer, kan vi i Dansk Irsk Setter Klubs regi blandt andet se tilbage på de fine resultater de irske settere har opnået rundt omkring ved landets apporteringsprøver. Flere hunde har bestået deres første apporteringsprøve denne sæson, og bydes dermed velkommen til efterårets prestigefyldte brugsprøver. Andre hunde har med deres gode apporteringsevner på bedste vis repræsenteret den irske setter både til lokale og anerkendte apporteringsprøver, samt racedysts rundt om i landet.
Desuden har sommeren budt på den nyligt afviklede familieweekend, der for andet år i træk blev afholdt sammen med Dansk Gordon Setter Klub, og for første gang også sammen med Engelsk Setter Klub i Danmark. Det må igen i år siges rent socialt, at have været en succes for Irsk Setter klubben, at afholde familieweekenden i samarbejde med en eller flere af de andre setter-klubber. Familieweekenden bød i år på både nye og gamle ansigter, og stemningen var weekenden igennem rigtig god. På trods af en vanskelig apporteringsprøve i den smukke nordjyske lyng, formåede flere irske settere at bestå med flotte resultater. På trods af lidt sprogvanskeligheder, så var stemningen både fredag- og lørdag aften god, og det resulterede da også i at nogle bar mere præg af aftenens udskejelser end andre, da vi nåede frem til søndagens udstilling.
Weekenden bød desuden på arrangementer for børnene og deres hunde, mens campingpladsens legeplads også blev flittigt benyttet weekenden igennem. Med tak for en succesfuld familieweekend, vil vi gerne henstille til medlemmerne i DISK, om fremadrettet at deltage i nogle af de sociale arrangementer der afholdes, hvor samværet og kærligheden til vores røde firbenede ven er i højsæde.
Nu er det tid til at se fremad, og som tidligere nævnt har sommerens apporteringsprøver nu givet adgang til nye hunde der skal ud at prøve kræfter med efterårets brugsprøver. Brugsprøverne må siges at være den prøveform der nærmer sig mest det, som langt de fleste af os brænder for – nemlig jagten med stående hund. Vi kan kun opfordre alle til at komme ud og deltage ved efterårets markprøver, eller møde op som tilskuer og få en oplevelse af hvilke fantastiske jagtlige egenskaber vores hunde besidder.
Vi ser i DISK frem til vores efterårsvinderklasse, der i år afholdes på de fine terræner omkring Liselund på Falster. Vi håber på, at det her ved efterårets prøver, lykkedes for nye hunde at komme igennem nåleøjet, så vi denne dag får en set et stort og flot felt af irske settere, hvor både unge og mere erfarne hunde er repræsenteret.  
Selvom det efter en enkelt søgning på hundeweb, ikke er nogen hemmelighed at kvantiteten af efterårets prøver ligger i den lave ende, så synes det at høres, at kvaliteten de fleste steder i år forventes rigtig god, og der meldes flere steder om fine terræner, med flere store flokke af gode agerhøns.
Vi vil forsøge løbende at holde DISKs hjemmeside og facebookside opdateret med prøver og prøveresultater, og i samme åndedrag vil vi gerne opfordre jer medlemmer til at lægge flere billeder og gode historier omhandlende dagligdagen med jeres irske setter op på vores facebookside, dette i håb om at kunne bringe et smil frem hos de der ind imellem ”scroller” ned over siden.
Til slut er der kun at ønske jer alle knæk og bræk derude og vel mødt på efterårets prøver.

Med Venlig Hilsen
Sekretær i Dansk Irsk Setter Klub
Sarah Cecilie Jensen