Derbyvinder 1994

I dag, for netop 25 år siden, på en solbeskinnet dag ved Gørlev blev Irsk Setter Tilde vinder af Dansk Jagthunde Derby 1994.

Dagen forinden var Tilde blevet sluppet på først på stubmark, hvor hun gik i en god stil med høj hovedføring, en dejlig let galopaktion og med sving i halen. Hun gik i høj fart og i et stort og godt tilrettelagt søg - slutteligt i første slip bliver hun lidt vidtløftig, mens hun i andet slip vurderes at være en smule passiv og overlader marken lidt til makkeren. I tredje slip viser Tilde sig igen fra sin bedste side og søger igen stort og flot for sin fører. Foran remise opnår hun stand - hun følger den løbende fugl godt op og får den sat på den anden side, hvor hun på ordre går villigt frem og rejser fasan, hun er rolig i opflugt og skud. Kort efter opnår Tilde igen stand, hvor hun igen avancerer villigt og rejser en fasan med komplet ro i opflugt og skud.

Tilde forsat således videre til anden dagen, hvor hun i 2. heat efter lodtrækning slippes mod pointer Fugledes Rodin. Igen viser Tilde et flot anlagt krydssøg for sin fører, i en god fart samt elegant galop og stil. Tilde forsætter på baggrund af præstationen til 3. heat hvor hun slippes mod pointer Dusti - indtrykket fra 2. heat bevares og Tilde rangeres inden matchningen som 1´er.
I finale-slippet prøves Tilde igen mod pointer Dusti og begge hunde går her i et jævnbyrdigt søg hvor Dusti tager stand for småfugle mens Tilde forsætter sit gode indtryk og Tilde blev derved en værdig 1. vinder af Dansk Jagthunde Derby 1994.

En præstation som ingen Irsk Setter hverken før eller efter Tilde har kunnet gøre efter, og som ejer og fører Erik Marker med rette kan være stolt af!

Vi mindes forsat denne flotte præstation og håber at lignende præstationer fra den Irske Setter vil komme i årene fremover.