Hyggeligt billede og tekst fra Racedysten 1985

Racedysten i apportering 1985 i Hagested-Gislinge Jagtforening Det er søndag den 28.7.85. Hagested-Gislinge Jagtforening byder med jagthorn velkommen til den anerkendte prøve i apportering. Der er en god og hyggelig stemning, alle virker opstemte og klar til med deres hunde at yde en god indsats ved denne populære prøve. At det er en af de populære prøver ses af det store fremmøde af hunde og hundefolk. Der stiller 51 udvalgte hunde op fra følgende specialklubber: Langhåret hønsehund, Breton, Weimaraner, Kl. Munsterlander, Irsk setter, Engelsk setter, Ruhåret hønsehund, Pointer, Gordon setter, Vizsla, Gl. dansk hønsehund, Korthår, Lab. retriever, Chesapeake bay retriever, Cocker spaniels, Golden retriever. 

Fra Dansk irsksetter-Klub var følgende hunde udvalgt:

Marquis 16426/80, han, f. 18.9.79. Roll - Donna. Opdr.: Finn Halling. Fører: Sven-Erik F. Hansen, Tølløse.

Bonnie 22158/77, tæve, f. 18.6.77. Roll - Donna. Opdr.: Finn Halling. Fører: Erik Vestergård, Kalundborg.

Cæsar 18130/82, han, f. 10.6.82. Luffe - Canel. Opdr.: Jørgen Jensen. Fører: Bo Ryslinge, Birkerød.

Som dommere fungerede Gunner Kjær Madsen (Duer), Gunnar Andersson (Kanin) og vor formand Jørgen Jensen (Vand). Vi var heldige med vejret, lidt varmt, men også lidt vind til fært, og som Marquis' mor Anni sagde: »Skidt! Vi fik nr. 13, så lige meget, hvordan det vil gå, så skal vi nu nok finde en forklaring som passer til nr. 13.

Vi startede på duer som femte hold, Marquis fik hurtigt og perfekt hentet due nr. 1, due nr. 2 kom hjem pænt, men alligevel. Resultat: 9. Bonnie: Her er kun et at sige: 2 duer apporteret hurtigt og præcist, godt greb. Resultat: 10. Cæsar: 2 duer apporteret lydigt og præcist. Resultat: 10.

Vi gik nu videre, opstemte over vore gode resultater, til Kanin. Kun Erik V estergård uden sommerfugle. Marquis gik direkte mod kanin, fik fært, men skulle lige markere sig og kom derefter med et godt greb pænt hjem med kaninen. Resultat: 10. Bonnie igen en perfekt og god apportering, bare helt i orden. Resultat: 10. Cæsar gik direkte mod kanin, men standsede ca. 1-2 meter fra denne, hvorefter han foretog en yderst pinlig, men perfekt rulning på våd kokage. Efter denne improvisation slog han frækt ud i søg, men blev øjeblikkelig med fløjte dirigeret i retning af kanin, som med et dårligt greb hurtigt og præcist apporteredes. Nu blev stemningen hos fører og medførere lidt mat, hvad og hvor meget ville der blive trukket, men friske og kammeratlige bemærkninger så som, »Det kan man da betale sig fra, hvad tror du, en Gl. dansk 72 koster?«, fik hurtigt humøret på plads, og da resultatet blev et 8-tal, kom der ordentlig gang i gisningerne.

Så kom vand: Tre gode apporteringer og en belønning på 3 stk.'s ti-taller. Phu-ha! hvor vi dog talte og regnede og så endelig: Dansk Irsksetter-Klub havde igen markeret sig som en flot nr. 1 (87 point af 90 mulige), sidste gang var i 1983. En god dag blandt mange hyggelige hundesportsfolk var overstået, og for de røde med et godt resultat. Bo Ryslinge 

Det vindende hold. Fra venstre Erik Vestergaard, Bo Ryslinge, Erik F. Hansen.