Back to All Events

DISK Vinderklasse Hovedprøve

DK01279/2015 Settermosen Charites

IS Settermosens Charite starter i rapsmark i modvind. Starter lidt voldsomt, men føreren griber ind og Charite viser herefter et offensivt bredt anlagt søg med korrekte vendinger. Nu med passende afstand mellem slagene. Farten er høj og stilen smuk med højt båret hoved. Langstrakt smidig galopaktion med vandret båret hale. Holdes for råvildt. I andet slip er søget lidt fremadrettet, hvorved Charite forbigår agerhøne, som makkerhunden støder. Charite havde kort forinden stand i området, men løste selvstændigt standen. I tredje slip arbejder Charite på stubmark og senere rapsmark i et stort og offensivt anlagt søg. Finder parhøns og holder standen længe. På avanceordre går hun villigt frem og udpeger præcist agerhønsepar som lå ret for. Pga. afstanden skydes der ikke. Kort efter dækkes Charite af og vi skyder over hende. Udviser ro i skuddet. Fortsætter 2B Erik Petersen 

 

DK12423/2014 Diana

IS Diana starter i rapsmark i modvind. Bortset fra et par ubetydelige slag ud i markens venstre side, viser Diana et godt bredsøg med afstemt dybde i slagene. Vender korrekt på vinden og virker meget energisk. Holdes for råvildt. Farten er høj og stilen fortrinlig. Prima galopaktion med vandret båret hale. Hun er en fryd for øjet. I andet slip slår Diana et par gode slag og opnår stand. Avancerer villigt på ordre og rejser med præcis udpegning fasanhøne. Diana er rolig i opfløj og skud. Efterfølgende laver hun et lille hop, nærmest på stedet, som ville hun se hvor fuglen fløj hen. En ubetydelighed der ikke ændrer ved det faktum, at dette var en fin situation. Fortsætter 1B Erik Petersen 

 

DK04277/2013 Red Garlic's Red Pepper

IS Red Garlic Red Pebber starter på rapsmark i god vind. Søger langt ud under vind og i første slag tilbage mod føreren, mærker Pebber fært. Følger op på denne og opnår stand. På ordre avancerer han kontant i to tempi og rejser fasanhane. Er lidt urolig i opfløj og skud. Pebbers fart var høj og stilen smuk, med hovedet vedvarende ført over rygniveau. Langstrakt kraftfuld galopaktion med vandret båret hale uden nævneværdige svip. Dette var et kort slip. I andet slip finder makkerhunden fasan og Pebber støttes til sekundering. I et langt tredje slip viser Pebber et klassesøg. Slår langt ud under vind og finder fasanhane. Holder sin stand meget længe, idet dommer må gå en stor omvej pga. bred kanal. På rejseordre avancerer Pebber igen kontant. Igen skal der to ryk til, før kokken vil lette. Pebber er komplet rolig i opflugt og skud. Fortsætter 2B Erik Petersen 

 

DK10369/2009 Yobbo's Calle

IS Yobbos Calle starter i rapsmark i modvind. Calle slår langt ud for at hente vind og viser et prima oplæg. Efter et minut opnår makkerhunden stand langt fra Calle, som støttes til sekundering. Calles fart er høj og stilen smuk, med hovedet ført over rygniveau. Kraftfuld og smidig galopaktion med vandret båret hale. I andet slip arbejder Calle med god udnyttelse af vind og terræn. Arbejder i god kontakt med føreren. Fart og stil uforandret. Opnår stand. Avancerer villigt frem på ordre, men påviser intet vildt. Slår under vind for at udrede færten. Herved støder han agerhøne. Calle udviser ikke den fornødne respekt og følger fuglen lidt på vej. Udgår Erik Petersen 

 

DK04760/2014 Heggelifjellets Rex

IS Heggelifjellets Rex starter i rapsmark i modvind. Anlægger i store dele af slippet et stort, men lidt tilfældigt og åbent søg. Der savnes regelmæssige slag lagt på vinden. Rex viser dog i glimt gode takter. Hans fart er høj og stilen smuk. Hovedet er vedvarende ført over rygniveau. Kraftfuld maskulin galopaktion med vandret båret hale. Makker bringer et par agerhøns på vingerne og Rex lader sig friste til en lille prelletur. Er herefter lidt svær at koble. Udgår Erik Petersen 

 

DK01278/2015 Settermosen Casablanca

IS Settermosens Cassablanca starter i rapsmark i modvind. Viser et stort og veldækkende bredsøg med korrekte vendinger og afstemt dybde i slagene. Farten er høj og stilen tenderende fortrinlig. Energisk og smidig galopaktion med vandret båret hale, som bevæges under vendingerne. Opnår stand. Avancerer villigt på ordre, men påviser i første omgang intet vildt. Går i søg og støder parhøns en halv snes meter fremme. Cassablanca kvitterer promte. En oplagt chance som ikke blev udnyttet. I andet slip søger hun som tidligere, for pludselig at lave et enormt tilbageslag i den kæmpestore rapsmark og overlader fuldstændigt terrænet til makkerhunden. Denne finder her to fasaner. Cassablanca må her forlade os. Udgår Erik Petersen 

 

DK13101/2011 Mårup Storm

IS Mårups Storm starter i rapsmark i modvind og viser her et godt arealdækkende bredsøg med korrekte vendinger og afstemt dybde i slagene. Samarbejder godt med føreren. Farten er høj og stilen smuk med hovedet vedvarende ført over rygniveau. Smidig og flydende galopaktion med vandret båret hale uden nævneværdige svip. Opnår stand. Avancerer villigt på ordre, men påviser intet vildt. I andet slip efterlader Storm samme gode indtryk. Opnår stand og avancerer igen villigt på ordre, men der letter ingen fugle i første omgang. I øvrigt til Storms store forbløffelse. Han slår i søg og presser fasanhøne på vingerne. Fuglen letter skråt bag Storm som i fuld fart er på vej tilbage til stedet hvor han først stod. Herved stødes nok en fasanhøne under fuld respekt. Et god chance til Storm. Udgår Erik Petersen 

 

DK09429/2014 BERTHA

IS Bertha starter i rapsmark i modvind. Hun afsøger terrænet på bedste vis. Store veldækkende udslag på bredden og med afstemt dybde. Udviser stor jagtlyst. Farten er høj og stilen smuk tenderende fortrinlig, med hovedet ført vedvarende over rygniveau. Prima galopaktion med vandret båret hale med periodiske svip. Virker lydig og er velført. Støttes diskret til sekundering ved makkerhundens resultatløse stand. I andet slip støder makkerhunden agerhøne som Bertha ikke er i nærheden af. I tredje slip opnår Bertha stand. Går villigt frem på ordre og letter en hare. Bertha kan ikke stå for fristelsen og forfølger haren for langt. Udgår Erik Petersen 

 

SE25680/2011 Red Garlic's Red Hot Cappuccino

IS Red Garlic Red Hot Cappuccino starter i rapsmark i modvind. Hun viser her et stort, men for åbent anlagt søg. Der er således uafsøgte lommer bag hende. Viser lidt interesse for småfugle. Cappuccinos fart er høj og stilen smuk med hovedet ført over rygniveau. Langstrakt og kraftfuld galopaktion med vandret båret hale. Makkerhunden finder agerhøne og Cappuccino kaldes til ro. I andet slip støder hun straks en agerhøne og preller. Udgår Erik Petersen 

 

DK06716/2009 Kirstinekjær's D Eddie

Eddie startes i modvind i raps. Den går i en høj fart og i en smuk stil med højt ført hoved, passende høj haleføring og en kraftfuld galop. Søget er stort og velanlagt med passende afstand mellem slagene. Den tager stand som den selv løser inden vi når helt op. Senere tager den igen stand. På ordre går den villigt frem og parhøns letter ret foran. Komplet ro i opflugt og skud. I 2. slip på vintersæd anlægger den et stort søg med korrekte vendinger. Makker letter hare og kommer sammen med haren på tværs af Eddie´s søg. Støttet af føreren ignorerer den haren. Fortsætter. Erik Lykkegaard Winkler

 

SE52215/2010 Red Garlic's Plopp

Plopp startes i modvind i raps. Den går i en høj fart og i en god stil med hovedet i eller over ryglinien og passende høj haleføring. Søget er stort og til tider noget åbent. Der er flere forkerte vendinger. Makker finder fugl på terrænet. Den prøves igen og den går igen stort og alt for åbent. Udgår Erik Lykkegaard Winkler

 

DK03589/2010 Kragereden Maggie

Maggie startes i modvind i raps. Den går i en høj fart og i en smuk stil med højt ført hoved, passende høj haleføring og en god galop. Søget er stort og meget velanlagt. Makker finder fugl. I 2. slip halser den kortvarigt i søget. Makker finder fugl. Udgår Erik Lykkegaard Winkler

 

DK09935/2013 Bomstærk Snelly G

Snelly startes i modvind i raps. Den går i en høj fart og i en smuk stil med højt ført hoved og hale. Søget er stort og velanlagt. Den har en skarp markering som den selv løser. Snelly forsvinder ned i lavning hvor den findes i stand. På ordre avancerer den villigt ind i have hvor den rejser singlehøne. Den er lidt urolig da fuglen flygter. Da den er kaldt ud fra haven lægges den dæk og der skydes. Der er ro i skud. Den prøves igen i vintersæd. Her anlægger den et godt søg. Fortsætter Erik Lykkegaard Winkler

 

DK04134/2014 Vilslev L Ready to Take off

Take Off startes i modvind i raps. Den går i en høj fart og i en god stil. Søget er stort og noget åbent. Den tager stram stand langt ude. Før vi er helt oppe letter der parhøns langt foran Take Off, der er lidt urolig da fuglene flygter. Situationen er ikke jagtbar. Den prøves igen i raps. Her går den meget stort. Langt ude tager den stand som holdes længe. På ordre går den villigt frem, men kan ikke påvise vildt. Den prøves igen. Her går den igen stort og noget åbent. Udgår Erik Lykkegaard Winkler

 

DK13100/2011 Mårup Cato

Cato startes i modvind i raps. Den går i en høj fart og i en god stil. Søget er stort og velanlagt. I 2. slip i raps arbejder den fortsat godt. Makker stikker ret frem i terrænet og letter parhøns. Den prøves igen. Den viser stadig et stort og velanlagt søg. Den holdes ved makkers resultatløse stand. Udgår. Erik Lykkegaard Winkler

 

DK03427/2012 Red Garlic's Red Onion Mix

Mix startes i modvind i raps. Her anlægger den et passende stort søg i god fart og i en god stil. Den støder singlehøne med fuld respekt. Den prøves igen. Farten er i det mindste lag. Den tager en lidt løs stand. På ordre går den i flere tempi frem, men kan ikke udrede og går i søg igen. I sidste slip starter den godt, men slutter med at rode på fært. Udgår Erik Lykkegaard Winkler

 

DK05812/2015 Vilslev M. Zoe

Zoe startes i modvind i raps. Den går i en høj fart og i en smuk stil med højt ført hoved og hale og en kraftfuld galop. Søget er stort og noget åbent. Der er oplagt chance til agerhøne som makker støder bag Zoe. Den prøves igen i raps. Her går den i et stort lidt offensivt søg. Den tager stram stand. På ordre går den villigt frem og rejser præcis parhøns. Komplet ro i opflugt og skud. Fortsætter Erik Lykkegaard Winkler

 

NO43655/12 Sika

Sika startes i modvind i raps. Den går i en god fart og i en god stil. Søget er stort og i starten noget tilfældigt, men det bedres i løbet af slippet. Den prøves igen i raps. Her går den godt, dog med enkelte umotiverede stop. Den har 2 stand som den selv løser. Udgår Erik Lykkegaard Winkler

 

DK01281/2015 Settermosen Chantal

IS Settermosens Chantal starter i rapsmark i modvind. Viser et godt arealdækkende bredsøg med korrekte vendinger. God afstand mellem slagene. Virker lydig. Farten er høj og stilen smuk, med hovedet ført over rygniveau. Langstrakt smidig galopaktion med pænt båret hale. Opnår stand. Avancerer villigt på ordre og rejser med god udpegning agerhøne. Lidt urolig i opflugt og skud. I andet slip finder makkerhunden en agerhøne efter 5 sekunder. Chantal lastes ikke, da hundene løb hver sin vej. I et meget kort tredje slip, kaldes Chantal ind til fører ved makkerhundens stand for hare. I fjerde og femte slip arbejder Chantal godt. I begge disse slip i rapsmark finder makker hunden hhv fasan og parhøns og begge gange er det meget langt fra Chantal. Fortsætter 2B Erik Petersen

 

Settermosen Bill

IS Settermosens Bill starter i rapsmark i modvind. Støder efter få sekunder agerhøne og preller. Udgår Erik Petersen

 

VDH/DPSZ Is13/117 Lia Vom Kapellenpfad

Lia startes i modvind i raps. Den går i en høj fart og i en god stil med højt ført hoved og hale. Søget er passende stort og oftest velanlagt. I 2. slip starter den godt, men stikker så ret frem i terrænet hvor den støder parhøns, som prelles langt. Den er svær at koble. Udgår - Erik Lykkegaard Winkler

 

DANSK IRSKSETTER KLUB´s Internationale Vinderklasse Horsens Søn. 2. april 2017

Dommere Erik Petersen ordf. & Erik Winkler 2. HEAT Andet heat Foregik i modvind på en tyndt tilgroet og relativ hård vintersædsmark i kuperet terræn i modvind. Matchningen foregik på en optimal stubmark med udlæg, ligeledes i modvind.

Til andet heat overgik flg. hunde / kategorier: Kat. 1B / Eddie og Diana Kat. 2B / Snelly – Zoe – Pebber - Chantal og Charites Lodtræknings rækkefølge: 1. Snelly – Zoe 2. Diana – Pebber 3. Eddie – Chantal 4. Charites –

2. heat

Snelly – Zoe Snelly søger i høj fart i god til smuk stil. Har nogen fokus på markens højre side og slutter slippet med at stiksøge langt frem i samme side af terrænet. Snelly respekterer harer. Zoe viser et stort offensivt bredsøg med korrekte vendinger. Farten er høj og stilen smuk. Zoe reskekterer harer. Snelly omprøves – Zoe fortsætter

Diana – Pebber Diana søger i starten lidt defensivt, men går sig hurtigt op og tager teten i slippet. Hun arbejder i høj fart og fortrinlig stil og viser hurtigt et stort anlagt bredsøg. Pebbers søg er arealdækkende med korrekte vendinger. Han får tillige kanterne med. Samarbejder godt med føreren. Farten er fra god til høj. Galopaktion virker en kende anstrengt, idet Pebber stikker lidt på forbenene. Det er som om han kompenserer for underlaget. Begge fortsætter

Eddie – Chantal Eddie viser et stort og veltilrettelagt bredsøg med korrekte vendinger i god kontakt med føreren. Farten er høj, stilen smuk og galopaktionen kraftfuld. Opnår stand ved dige. Avancerer villigt frem på ordre, men påviser intet vildt. Chantal viser et stort og korrekt bredsøg i god kontakt med føreren. Vender korrekt på vinden. Farten er høj og stilen smuk. Glimrende flydende galopaktion. Begge fortsætter

Charites – Snelly (ompr) Charites viser her det bedste søg fra hende denne dag. I takt med at føreren ikke presser hende, er hendes søgsoplæg bredt og veldækkende og ganske stort anlagt. Vender korrekt på vinden. Stilen er smuk tenderende fortrinlig og farten høj. Prima galopaktion. Snelly søger i glimt fornuftig, men er gået lidt ned i kadence og forfalder til nærmere undersøgelser af jordfært. Charites fortsætter – Snelly reserve (uden ret til afprøvning)

MATCHNING Foregik på en glimrende stor stubmark med udlæg og i modvind. Rangering: Diana 1B Eddie 1B Chantal 2B Charites 2B Pebber 2B Zoe 2B Snelly (reserve)

Zoe - Pebber Zoe starter godt i høj fart og smuk stil, men som slippet skrider frem bliver søget for offensivt og uden bredde. Pebber viser i god fart et godt bredsøg med korrekte vendinger. Om end forbensaktionen er bedre end i sidste slip, ses det på ham, at han kæmper det bedste han kan og belønnes kortvarigt herfor. Zoe 6. vinder – Pebber fortsætter

Pebber – Charites Pebber starter her i god fart, men søget bliver for fremadrettet og offensivt. Charites ligger et godt bredsøg op. Afsøger terrænet på bedste vis i høj fart og smuk stil. Pebber 5. vinder – Charites fortsætter

Charites – Chantal Charites søger knapt så intens og overbevisende som i forrige slip og overlader terrænet til makkerhunden. Slækker lidt på fart og søgsbredden. Chantal arbejder stort og godt med dybe udslag. Farten er høj og stilen smuk. Charites 4. vinder – Chantal 3. vinder

Finaleslip Eddie – Diana Eddie søger bredt og dækkende i god fart og smuk stil, men hurtigt tager makkerhunden teten. Eddie bliver her, uden at falde igennem som sådan, slået på såvel fart som søg og stil. Diana søger stort og flot i fortrinlig stil og tager hurtigt teten i slippet. En smuk Irsk setter at se i marken og som bevæger sig meget stilfuldt i meget høj fart. Diana er en værdig vinder. Eddie 2. Vinder / HP  Diana 1. Vinder / HP

Motivering

6. VK Vilslevs Zoe / Flemming Vilslev En velgående stilfuld hund med en komplet fuglesituation. En uudnyttet chance til fugl samt bemærkninger om periodisk offensivt søg afgør hendes placering.

5. VK Red Garlic Red Pebber / Brian Hinge Krogh En hund af et meget stort format. Viser et klassesøg inden frokost. Har to fuglesituationer – en med lidt uro i opfløj og en komplet. Makker finder fugl og lidt kort forbensaktion efter frokost. Disse bemærkninger betinger placeringen.

4. VK Settermosens Charites / Frank Krøyer Hårdt arbejdende og offensiv søger. Stilfuld hund med en komplet fuglesituation. Søgsoplægget før frokost og en forbigåelse af fugl afgør hendes skæbne.

3. VK Settermosens Chantal / John Skovgaard Nielsen Velrevierende og stilfuld hund med en fuglesituation med lidt uro i opfløj og skud. To forskellige makkerhunde finder fugl i hendes slip, ganske vist udenfor hendes rækkevidde. Primært uroen betinger placeringen.

2. VK Kirstinekærs Eddie / Gunnar jensen Eddie har ydet en solid dagspræstation og har haft en komplet fuglesituation. To stande uden påvisning af fugl samt finaleslippet bliver afgørende.

1. VK Diana / Sarah Cecilie Jensen Diana har ydet en stort set fejlfri dagspræstation. Fortrinlig stil og velrevierende det meste af dagen. Har en bemærkning på søgsoplægget i første slip. En komplet fuglesituation og en værdig vinder. Flot hund at se i marken.

På vegne af min meddommer Erik Winkler og undertegnede, vil jeg (vi) gerne sige tak til Dansk Irsksetter-Klub for invitationen til dømme denne vinderklasse. En god og veltilrettelagt prøve med passende fugletilgang, således alle vel havde deres chance. 2. heat terrænet var knapt på højde med resten af prøvens fine terræner. Tak for Jeres gode humør og sportslige væremåde. Viborg 7.4. 2017 Erik Petersen ordf. Erik Winkler

 

 

 

 

 

 

Earlier Event: April 1
DISK HovedPrøve UK/ÅK
Later Event: April 4
DKK Vinderklasse i Vildbjerg